Foto Sohbet | Yeşim Mutlu

Foto Sohbet | Yeşim Mutlu "Doğum Fotoğrafçılığı"

Türkiye Fotoğraf Vakfında ve Türkiye Fotoğraf ve Gezi Kulübünün birlikte hazırladığı Foto Sohbetlerinde bu hafta Yazar, Fotoğraf sanatçısı Yeşim Mutlu'yu ağırlıyoruz. Konuğumuz "Doğum Fotoğrafçılığı" hakkındaki sunum ve söyleşisine 02 Ocak saat 19:30'da tüm sanatseverleri vakfımıza bekliyoruz.

Yeşim Mutlu

71 Çanakkale’de doğdum, çeşitli okullarda okudum, yıllarca çalıştım. Bir gün her şeyi bıraktım. Şimdi sadece fotoğraf çekiyor ve blog yazıyorum . Kızlarıma, fotoğrafa, yazmaya, Bozcaadaya, hayata aşığım..

Karmaya inanırım bana göre ne ekilirse o biçilir. Hayatımı sağlıklı bir biçimde yönetiyorum ben ve yeşil çayım ayrılamayız.

İstanbul tabanlı bir fotoğrafçı, blogger ve  3 kız annesiyim. 2005’te İstanbul’da yaşarken YSM Photo Blogumu kurdum.YSM Photo Blog özellikle Türkiye’de ve dünyada öncü bir hayat stili blog. Çocuk fotoğrafı nasıl çekilirden, tatil fotoğrafı nasıl çekilire kadar farklı post ve fotoğraflarla dolu. Blogum güzellik, sağlık, yemek, moda, teknoloji, sosyal medya ve daha fazlası hakkında öncü bir tasarımcıyım firmalara özel politikalar /projeler düzenliyorum. Trend avcısıyım ve her zaman keşfedilmemiş ülkeleri arıyorum .

Okuyanların ihtiyacını da göze alarak tipik “anne blogger” terimini aşıyorum. Banana Republic, HP, Sony, LG, Pepsi Co, J&J, Samsung, Chicco, Hotpoint, Prima, Hyundai, Acıbadem, Özlem Süer, Banvit, Nivea, Selpak, Afillikitap, Tefal, Sapphire Çarşı, Marmara Park AVM, StarCity AVM, Tribeca Cafe Lounge, Radyo Bebek, Denizbank, Butikbebe.com, Bumerang, MOM-Z, Ebebek, Doğan Kitap, İstanbul Modern, IMI Marketing Mom Conferences, Morhipo, Renkli Zebra, Zeyland, KAÇUV, TOHUM, Kansersiz Yaşam Derneği, BEOO, Garanti Bankası, Generali Sigorta, LEGOLAND® Discovery Centre İstanbul, Prof Dr Ferit Demirkan, Toya Yapı, Köy Zekeriyaköy, Kanada Okulları, Menarini Group, Avon, Netflix Turkiye, Nobel İlaç, OMO gibi bir çok markalarla partner oldum.

Anne olmak, Sosyal Medya, Hayat ve fotoğraf hakkında üniversitelerde, sektörel konferanslarda ,  iş yerlerinde , hastanelerde vb bir çok yerde konuşmacı olarak yer aldım. İşlerim / köşe yazılarım halen Milliyet/ Pembe NarHürriyet / Yazar Cafe, Yenikadin.com, Otoruyasi.com, Sufle Dergisi gibi bir çok yerde görülebilir.

Tarih

02 Ocak 2020 Perşembe